چگونه بفهمیم تنگی کانال نخاعی داریم

نکات طلایی تشخیص تنگی کانال نخاعی

چگونه بفهمیم تنگی کانال نخاعی داریم؟ این سوال جزو اولین سوالاتی است که برای فرد پس از بروز عارضه رخ می‌دهد. این عارضه می‌تواند به قدری دردناک باشد که باعث اختلال در زندگی روزمره فرد شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی راه‌های تشخیص تنگی کانال نخاعی بپردازیم. با ما همراه باشید.

تشخیص تنگی کانال نخاعی

روش تشخیض تنگی کانال نخاعی

زمانی که مهره‌های موجود در ستون فقرات بیش از حد رشد پیدا کنند فرد دچار تنگی کانال نخاعی می‌شود به بیان دیگر سوراخ بین مهره‌ها، محل عبور نخاع است که با رشد بیش از حد مهره‌ها باعث بروز این بیماری می‌گردد. نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشیم تشخیص به موقع و درمان سریع این بیماری است. اگرچه در مراحل اول، بیماری جدی و خطرناک نیست اما اگر از آن به راحتی عبور کرده و اقدام به درمان نکنیم می‌تواند عوارض جبران ناپذیری را برای فرد به همراه داشته باشد. چگونه بفهمم تنگی کانال نخاعی دارم؟ زمانی که فرد دچار عارضه می‌شود به دنبال راهی برای تشخیص آن می‌گردد که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم. علائم این عارضه شامل:

  • احساس درد شدید در نواحی پا، عضلات ساق پا و باسن که با ایستادن فرد درد نیز افزایش پیدا می‌کند.
  • فرد در هنگام راه رفتن دچار ضعف پا می‌شود
  • درد شدید در کمر که با ایستادن طولانی مدت فرد، شدت بیشتری پیدا می‌کند.
  • در برخی موارد ممکن است فرد بی حسی شدید و درد غیر قابل تحملی را در پا تجربه کند.
  • هنگامی که فرد در حال راه رفتن است ممکن است دچار گرفتگی عضلات ساق پا شود.
  • دردی که به ران ساطع می‌شود که با اصلاح سیاتیک نیز شناخته شده است.
    مواردی که ذکر شد در هر فرد می‌تواند متفاوت باشد و بهتر است فرد پس از بروز عارضه به پزشک مراجعه کند تا پزشک پس از بررسی درمان را برای فرد شروع کند. اما پس از پاسخ به سوال چگونه بفهمم تنگی کانال نخاعی داریم، این سوال برای فرد ایجاد می‌شود که پس از مراجعه به درمانگاه، پزشک چگونه این عارضه را تشخیص می‌دهد. برای پاسخ سوال خود با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانیم: نحوه خوابیدن تنگی کانال نخاعی

تشخیص تنگی کانال نخاع چگونه است؟

زمانی که فرد به پزشک مراجعه کرده این سوال برایش ایجاد می‌شود که راه تشخیص تنگی کانال نخاعی چیست؟. در پاسخ به این سوال پزشک پس از بررسی میزان، شدت درد و … انجام یکی از ازمایش‌های زیر را برای فرد تجویز می‌کند. آزمایش‌هایی چون:

  • انجام آزمایش MRI: یکی از بهترین و اصلی‌ترین راه‌های تشخیص این عارضه MRI است. علت برتر بودن این آزمایش، این است که در این روش تمام جزئیات قابل دید و بررسی است به بیان دیگر این آزمایش با نشان دادن جزئیاتی چون: ریشه‌های عصبی یا تومور‌های موجود در ناحیه نخاعی، پزشک را در تشخیص و انتخاب راه درمان بهتر کمک می‌کند.
  • اسکن: انجام اسکن توموگرافی کامپیوتری در زوایای مختلف به تعیین شکل و اندازه کانال نخاعی کمک بسیاری می‌کند.
  • میلوگرام: این آزمایش اغلب زمانی که MRI در دسترس نباشد استفاده می‌شود. به بیانی دیگر با تزریق میلوگرام به مایع مغزی نخاعی، کانال نخاعی و ریشه‌های عصبی مشخص می‌گردد.

مواردی که ذکر شد پس از بررسی فرد، پزشک برای تشخیص بهتر آن را تجویز می‌کند. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشیم انتخاب پزشکی ماهر و با تجربه است تا بتوانیم علاوه بر نتیجه بخش بودن درمان از بروز عارضه پیشگیری کنیم. فراموش نکنیم که گذشتن از این عارضه ممکن است در ابتدا برای شخص مشکلی ایجاد نکند اما به مرور زمان باعث ایجاد آسیب‌های جبران ناپذیری در فرد می‌گردد.

بیشتر بخوانیم: تنگی کانال نخاعی کمر

تنگی کانال نخاعی

علت تنگی کانال نخاعی چیست؟

زمانی که فرد متوجه علائم تنگی کانال نخاعی می‌شود این سوال برایش ایجاد می‌شود که علت این عارضه چیست و چرا این عارضه رخ می‌دهد. عواملی چون:

  • آرتروز
  • بیماری دژنراتیو دیسک
  • ضخیم شدن رباط

مواردی که ذکر شد از دلایل بروز این عارضه است و بهتر است فرد پس از بروز علائم، به پزشک مراجعه کرده و درمان را شروع کند چراکه با تاخیر در درمان می‌تواند علاوه بر شدت بخشیدن به درد این عارضه، باعث بروز عواقب جبران ناپذیری در فرد شود.

سوالات متداول

علائم اصلی و مهم تنگی کانال نخاعی چیست؟

علائم تنگی کانال نخاعی شامل ضعف و بی‌حسی، گزگز کردن پا و .. باشد که فرد پس از بروز علائم بهتر است هرچه سریع‌تر برای درمان به پزشک مراجعه کند

آیا بی اختیاری ادرار از علائم تنگی کانال نخاعی است؟

خیر، به طور معمول بی‌اختیاری ادرار از علائم تنگی کانال نخاعی نمی‌باشد مگر زمانی که فرد در سنین بالا باشد و همچنین شدت این عارضه بالا باشد.

نتیجه‌گیری

زمانی که فرد دچار درد در ناحیه گردن و .. می‌شود این سوال برایش ایجاد می‌شود که چگونه بفهمیم تنگی کانال نخاعی داریم. به طور کلی این عارضه زمانی رخ می‌دهد که فشار زیادی به نخاع از طرف مهره ستون فقرات ایجاد شود و باعث ایچاد ناراحتی و درد در فرد می‌شود و در برخی مواقع، درد به قدری زیاد است که باعث اختلال در زندگی روزمره فرد می‌شود. در نتیجه بهتر است پس از بروز عارضه فرد هرچه سریع‌تر برای درمان به پزشک مراجعه کند.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *